Date:6 oktober 2014

Trivelig åpning av Skihytta

Skihytta ble tatt i bruk forrige vinter, men den ble ikke offisielt åpnet  før søndag 5. oktober. Geir Schølberg fra Sparebanken Hedmark fikk æren av å sage over skia og erklære Skihytta for åpen. Med god hjelp av leder i idrettslaget Jon B. Moen og leder i byggekomiteen Siv Nytrøen Reiten, gikk dette fint. Jon og Siv fortalte om planleggingen av skihytta og om byggeprosessen. Hytta ble laftet på et kurs for ca. 15 år siden, og har siden det blitt lagret innendørs på setra til Olaug Godtland Nystuen og Sæming Nystuen. Tylldølene har lenge ønsket seg egen skihytte. For fire år siden ble det «børstet støv» av planene. En byggekomite ble nedsatt og tømmerkassa ble kjøpt for 10 000 kroner. Det har kostet drøyt 90 000 kroner å få satt den opp igjen. Idrettslaget har fått 20 000 kroner fra Sparebanken Hedmark. Salget av lafteknuter har gitt en inntekt på 38.000 kroner. I tillegg har idrettslaget fått minnegaver.

– Dugnadsinnsatsen som er gjort, betyr mye! sa Jon. Han trakk fram mange ulike jobber som er gjort i byggeperioden.

Nøkkelen står i døra, og hvem som helst kan stikke innom. Her kan man fyre i opp i ovnen før man går seg en skitur i løypenettet i Aumdalen, og så er det varmt når man kommer tilbake. Hytta vil også være betjent en del søndager utover vinteren.

Ruth Hansen har tatt på seg å være «hytte-ansvarlig».

Etter åpningen av skihytta, var det Tylldalsmesterskap. Barn og voksne deltok med stor iver. I kiosken ble det solgt varme pølser og varm drikke. Det gjorde godt, for oktoberdagen ved Småvangan bar preg av høstvind med kjølig preg.

Nå håper Skigruppa og Idrettslaget at riktig mange vil bruke skihytta. Det være seg sommer som vinter! Hjertelig velkommen!

 

Bilder fra åpningsdagen:

 

IMG_1528[1]

 

IMG_1530[1]

 

 

IMG_1525[1]

 

IMG_1514[1]

 

IMG_1531[1]

 

IMG_1538[1]

 

IMG_1537[1]